Waar moet ik op letten bij aankoop airfryer?

Voor steeds meer mensen geldt dat ze op zoek zijn naar een mogelijkheid om bijvoorbeeld gezonder frietjes te bakken. Wanneer dat ook geldt voor jou komt de airfryer natuurlijk al snel in beeld. Met dit handige toestel kan je niet alleen gezonder frietjes bakken en snacks bereiden, maar ook andere gerechten klaarmaken. Dit alles maakt de airfryer een ongelofelijk veelzijdig toestel die eigenlijk niet in je keuken mag ontbreken. Voordat je over gaat tot het kopen van dit toestel zijn er echter verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. De ene airfryer is namelijk de andere niet. Wil jij ook graag achterhalen waar je nu precies allemaal rekening mee moet houden als je een airfryer wilt kopen? Dan zal dit interessante blogartikel ongetwijfeld al jouw vragen weten te beantwoorden!

De belangrijkste aandachtspunten bij een airfryer kopen

Eigenlijk zijn er vier verschillende aandachtspunten waar je rekening mee moet houden voor wat het kopen van een airfryer betreft. In eerste instantie zijn er het aantal personen waarvoor de airfryer zal worden gebruikt. Hoe meer personen er zijn, des te groter de capaciteit van het toestel immers moet zijn. Daarnaast speelt ook het soort baktechnologie een belangrijke rol. Zou jij graag de beschikking willen hebben over automatische programma’s? Dan is ook dat een niet onbelangrijk punt om bij stil te blijven staan. Zijn er ook specifieke gerechtjes die je graag zou willen bereiden met behulp van jouw gloednieuwe airfryer? Bekijk dan ook altijd of het toestel van je keuze deze mogelijkheid (standaard) biedt of niet.

Hoe groot moet jouw airfryer precies zijn?

Laat ons beginnen bij de grootte van de airfryer die je gaat kopen. Voor een klein huishouden die bestaat uit twee tot maximum drie personen is een laadvermogen van 0,6 tot 1 kilogram voldoende. Bestaat jouw gezin uit vier personen? Dan moet je er wel rekening mee houden dat je met een airfryer van 1 kilogram slechts een beperkte hoeveelheid aan frietjes zal kunnen bakken. Zou je ook graag bijvoorbeeld nog een lekkere snack willen bakken voor bij je frietjes? Dan kies je er het best voor om dat in twee rondes te doen.

Zou je graag over de mogelijkheid willen beschikken om in één keer een grote hoeveelheid frietjes en snacks te kunnen maken? Dit voor in totaal zo’n vier à zes personen? Dan is het zo dat je daarvoor al snel dient te kijken in de richting van een laadvermogen van tussen de 1 en 1,5 kilogram. In een dergelijke grote airfryer is het bovendien ook perfect mogelijk om een volledige maaltijd te bereiden. Denk hierbij dan aan een lekker stukje vlees of vis samen met groenten en aardappeltjes.

Van welk soort baktechnologie wil je gebruik maken?

Wat veel mensen niet weten is dat airfryers gebruik kunnen maken van verschillende soorten baktechnologieën. We maken op dit vlak een onderscheid tussen drie mogelijkheden, namelijk:

  • De 3D Air Pulse technologie;
  • De RapidAir technologie van Philips;
  • De TurboStar technologie van Philips;

De drie technologieën verschillen in de basis eigenlijk maar weinig van elkaar. Een belangrijk voordeel van de TurboStar technologie van Philips is echter wel dat voorverwarmen niet langer is vereist. Dit heeft te maken met het feit dat zowel het verwarmingselement als de motor aanzienlijk meer kracht bevatten. Vergelijkbaar met de RapidAir technologie is het wel zo dat er hete lucht rondcirkelt door de pan waardoor een gelijkmatige garing en een knapperig resultaat kan worden gerealiseerd.

Automatische bakprogramma’s of niet?

Voor bepaalde airfryers geldt dat je zelf verantwoordelijk bent voor het instellen van de baktijd en de temperatuur. Er zijn echter ook airfryers die beschikken over automatische programma’s. Dit betekent dat zowel de temperatuur als de baktijd reeds zijn ingesteld. Eén enkele druk op de knop volstaat dan om over de juiste instellingen te beschikken. Dit is ongelofelijk handig voor mensen die gewoon in enkele seconden tijd willen kunnen bakken.

Let op hetgeen je wil gaan bereiden met je airfryer

Tot slot is het ook altijd van belang om jezelf even de vraag te stellen wat je nu precies allemaal wil gaan bereiden in je airfryer. Vroeger was het zo dat mensen er vaak hoofdzakelijk gebruik van maakten voor het bakken van frietjes of bijvoorbeeld een bepaalde snack. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Er worden dan ook dagelijks complete maaltijden klaargemaakt in dit toestel. Wil jij dat ook graag doen? Hou er dan wel rekening mee dat je daarvoor doorgaans nog enkele extra accessoires moet aanschaffen. Het gaat hierbij dan onder meer om de onderstaande airfryer accessoires:

  • Een bakvorm voor het maken van taarten en / of muffins;
  • Een bakrooster waardoor je een dubbele laag kan creëren in je airfryer;

Hou je rekening met alle tips die we je hebben gegeven hier op deze pagina? Dan zal je meteen kunnen vaststellen dat je met absolute zekerheid de voor jou beste airfryer zal kopen!

Bekijk onze webshop voor de beschikbare airfryers op dit moment!

Plaats een reactie

X