Ninja Foodi Airfryer Dual Zone AF300EU review

Met de Ninja Foodi airfryer kun je het avondeten perfect timen en kan je twee gerechten tegelijkertijd koken. Ook kan je met dit apparaat twee verschillende manieren tegelijk koken. In deze review gaan we het over de Ninja Foodi airfryer Dual Zone AF300EU hebben. Ben jij benieuwd of deze airfryer wat voor jou is? Lees dan verder!

Op zoek naar een kooktoestel om uw bestaande assortiment te versterken? Het veelzijdige aanbod van Ninja is misschien iets voor jou. De Foodi Dual Zone Air Fryer AF300UK geeft ons keuze en voegt zich bij Ninja’s snelgroeiende collectie keukenapparatuur. Vooral bekend om zijn assortiment blenders en keukenmachines die concurreren met Nutribullet in termen van stijl en functionaliteit, ontwerpt Ninja apparaten die ‘passen bij de levensstijl van drukke mensen over de hele wereld’. Naast blenders en keukenmachines biedt het bedrijf een intuïtieve reeks hakmachines, multicookers en gezondheidsgrills, allemaal ontworpen om snel heerlijk smakende gerechten te bereiden.

De AF300EU is het nieuwste model dat deel uitmaakt van Ninja’s reeks speciale airfryers en multi-cookers, met de meest strakke afwerking en handige functies tot nu toe. Het is uniek omdat het de mogelijkheid biedt om in recordtijd twee afzonderlijke gerechten te produceren. Dit is mogelijk dankzij de Sync-modus, die het zware werk voor je doet door ervoor te zorgen dat het voedsel dat je erin legt – bijvoorbeeld vlees in het ene compartiment en groenten in het andere – beide tegelijkertijd klaar zijn.

De Ninja Foodi Dual Zone Air Fryer AF300EU biedt alle gezondheidsvoordelen van een degelijke airfryer doordat hij tot 75 procent sneller kan koken dan een heteluchtoven, met weinig tot geen olie nodig. Bovendien heeft het de mogelijkheid om vijf andere taken uit te voeren, waaronder maximale knapperigheid voor het bereiden van diepvriesproducten zoals nuggets en frites; gebraden, voor groenten en vlees; opwarmen, wat geweldig is voor restjes; uitdrogen, voor het maken van groenteschips; en bakken, voor als je zin hebt in iets zoets.

Prijs en beschikbaarheid

Je kan de Ninja Foodi Dual Zone Airfryer AF300EU direct online bestellen bij coolblue.nl voor 198,99.

Ontwerp en belangrijkste kenmerken

Ninja’s Foodi Dual Zone Air Fryer AF300EU is anders dan alle andere airfryers die we hebben geprobeerd. Naast de mogelijkheid om gezond, aan de lucht gefrituurd voedsel te maken met weinig tot geen olie, wordt het geleverd met een uniek aanbod omdat het twee verschillende soorten voedsel tegelijkertijd kan koken en ervoor zorgt dat ze klaar zijn om samen te serveren.

Met een ruime H31,5 x D35 cm is het een vrij groot apparaat als gadgets op het aanrecht, maar het ontwerp is strak en aantrekkelijk, maar ook functioneel. Een verfijnde afwerking in zwart en chroom betekent dat dit het soort gadget is dat je niet erg vindt om op je werkblad te bewaren, mits je er de ruimte voor hebt.

Het toestel ligt ergonomisch in de hand en is luxe uitgevoerd. Hij heeft twee onafhankelijke kooklades die gemakkelijk uitschuifbaar zijn, zodat je een totale inhoud van 7,6 liter hebt. Elk compartiment is diep genoeg om een ​​behoorlijke hoeveelheid voedsel te bereiden – of het nu een partij van 500 g zoete frietjes, 1 kg kip of maximaal 12 cupcakes is. De ladehandgrepen voelen prettig aan en zijn gemakkelijk in te brengen en uit te nemen.

Binnen elk compartiment bevindt zich een crisperplaat die helpt om het voedsel bruin te maken wanneer u aan de lucht frituurt; het zorgt ervoor dat lucht rond het voedsel kan circuleren om overtollig vocht af te voeren en een knapperige, gouden afdronk te garanderen. Ze voorkomen ook dat het voedsel aan de bodem van elk compartiment blijft plakken. We vonden ze gemakkelijk te verwijderen om ze eenvoudig schoon te maken, met de hand of in de vaatwasser.

Naast het bakken in de lucht, kan het apparaat ook maximaal knapperig, braden, opwarmen, dehydrateren en bakken, en al deze functies zijn duidelijk aangegeven op het digitale bedieningspaneel. De afteltimer maakt het ook gemakkelijk voor u om te zien hoeveel kooktijd er nog over is in elke sectie.

Prestaties

Met 8,2 kg is het tillen van de Ninja’s Foodi Dual Zone Air Fryer AF300EU uit de doos en het plaatsen op het werkblad het moeilijkste onderdeel van het hanteren van de machine. Het heeft duidelijk gemarkeerde bedieningselementen die stijlvol oplichten zodra u het apparaat aansluit en aanzet.

Het apparaat wordt geleverd met een snelstartgids met recepten voor inspirerende maaltijden die u binnen kunt bereiden, waaronder kip, varkensvlees, vis, vegetarische gerechten en desserts.

Om een ​​idee te krijgen van het zes-in-één-apparaat, hebben we het gebruikt om een ​​aantal taken uit te voeren. Eerst bakten we wat verse varkensworstjes en bevroren zoete aardappelen. Terwijl elke zone automatisch een ingestelde tijd en temperatuur suggereert, kun je deze eenvoudig aanpassen aan je voorkeur. De gids stelt voor om worstjes ongeveer 9 minuten op 200 graden te koken en de zoete frietjes ongeveer 20 minuten op 190 graden. Nadat u uw zone heeft geprogrammeerd, kunt u op Synchroniseren drukken om ervoor te zorgen dat het voedsel tegelijkertijd klaar is met koken, een functie waar we het meest van onder de indruk zijn.

Het wordt aanbevolen om het voedsel halverwege de bereiding te controleren en het te schudden om er zeker van te zijn dat het voedsel gelijkmatig gaar wordt waardoor het de bedoeling is dat je het kunt instellen en wachten voor het einde om zijn magie te laten werken. Dat gezegd hebbende, het kost wat experimenteren om de perfecte afwerking te krijgen.

De Ninja Foodi Dual Zone Air Fryer AF300EU is een krachtige machine. Onze worsten gekookt in supersnelle tijd; in feite waren ze na de voorgestelde tijd een beetje te gaar. Zoals gezegd, dit zal verbeteren naarmate u bekend raakt met de machine en de kooktijden, en u zult binnenkort in supersnelle tijd smakelijke gerechten maken.

We hebben ook geprobeerd een partij friet te maken en waren onder de indruk van hoe goed de frietjes hun structuur behielden tijdens het koken. We konden binnen vijf minuten genieten van knapperige, smeltende frietjes.

De Ninja Foodi AirFryer AF300EU is ook te bestellen via onze webshop! Klik hier.

Plaats een reactie

X