Wat is een airfryer en wat zijn de voordelen (of nadelen)?

We houden er stiekem allemaal wel van om regelmatig lekkere frietjes of gefrituurde snacks te eten. Ondanks het feit dat dergelijke gerechtjes altijd erg smaken moet het gezegd dat ze eigenlijk niet heel gezond zijn. Daar kunnen we nu alvast enigszins verandering in brengen. Door het kopen van een airfryer zal je namelijk kunnen vaststellen dat je meteen op een veel gezondere manier kan frituren. Bovendien is het ook nog eens zo dat je ook op vlak van onderhoud op verschillende voordelen zal kunnen rekenen. Zou jij hier graag meer over te weten willen komen? Lees dan vooral verder en ontdek alle voordelen van een airfryer!

1.) Je hebt geen behoeften aan frituurolie of frituurvet

Voor veel mensen het belangrijkste voordeel waar ze op kunnen rekenen bij het gebruik van een airfryer is natuurlijk het ontbreken van de behoeften aan frituurvet of frituurolie. Omdat er zonder olie of vet kan worden gebakken is het zo dat het frituren meteen een behoorlijk stuk gezonder zal worden gemaakt. Betekent dit dat je helemaal geen olie of boter in dit toestel mag doen? Uiteraard niet. Indien je dat wenst kan je daar nog steeds voor kiezen. Het is echter helemaal niet noodzakelijk. Zo bepaal je volledig zelf hoe gezond jouw (gefrituurde) maaltijden vanaf nu zullen worden.

2.) Je hebt geen last meer van vervelende frituurgeuren

De één vindt frituurgeuren best wel lekker ruiken terwijl de ander er een hekel aan heeft wanneer deze geur zich doorheen de woning verspreidt. Door gebruik te maken van een airfryer zal je kunnen vaststellen dat je enkel nog de geur zal ervaren van hetgeen je aan het klaarmaken bent. Die vervelende, typische frituurgeur die in een woning erg storend kan zijn en bovendien ook in de kleren kan gaan zitten behoort daarmee definitief tot het verleden.

3.) Voorverwarmen gaat ongelofelijk snel

Indien je er voor kiest om gebruik te maken van een airfryer zal je kunnen vaststellen dat voorverwarmen in geen tijd kan gebeuren. In slechts enkele minuten tijd heeft het toestel de mogelijkheid om zich op te warmen tot een temperatuur van 200 graden. Wanneer het voorverwarmen is gebeurd geeft het toestel doorgaans ook altijd een signaal. Zo weet je precies dat het voorverwarmen is afgelopen en dat je kan beginnen met bakken. Voor het bakken van je gerechtjes kan bovendien ook een bepaalde hoeveelheid aan tijd worden ingesteld. Is die tijd voorbij? Dan stopt de airfryer automatisch met bakken. Zo voorkom je dat je gerechtjes toch net wat ‘te’ knapperig gaan worden.

4.) Je maakt de meest uiteenlopende zaken klaar in een airfryer

Voor heel wat mensen geldt tegenwoordig nog altijd dat ze denken dat een airfryer alleen maar in staat is om frietjes of kroketjes te bakken en snacks te frituren. Dat is zeker niet correct. Een airfryer is in de praktijk dan ook een ongelofelijk veelzijdig apparaat waar je ongelofelijk veel uiteenlopende gerechten mee kan bereiden. Wist jij bijvoorbeeld al dat je een complete maaltijd kan bereiden met dit handige toestel? Het is zelfs mogelijk om er muffins in te maken! De airfryer zou dan ook zomaar uit kunnen groeien tot één van de meest veelzijdige toestellen waar je in jouw keuken de beschikking over zal hebben.

5.) Een airfryer is ongelofelijk onderhoudsvriendelijk

De keuken is één van de lastigste ruimtes in huis om schoon te maken. Dat is natuurlijk vooral het gevolg van het feit dat er veelvuldig in wordt gewerkt met vet. Indien je een airfryer gaat kopen kan daar verandering in worden gebracht. Niet alleen is het gebruik van vet bij een airfryer geen vereiste, daarnaast kan je dit toestel ook ongelofelijk eenvoudig onderhouden. Ook wanneer je op zoek bent naar een extra onderhoudsvriendelijke aanvulling op je keukenapparatuur zal de keuze voor een airfryer dus al vrij snel zijn gemaakt.

6.) Zijn er ook nadelen verbonden aan een airfryer kopen?

Er zijn eigenlijk geen echte nadelen verbonden aan het kopen van een airfryer. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat je er natuurlijk opnieuw een extra toestel bij zal hebben in je keuken. Afhankelijk van de capaciteit waar je behoeften aan hebt is het mogelijk dat je airfryer best een behoorlijke hoeveelheid aan ruimte in beslag zal nemen. Daarnaast is het zo dat frituren met een airfryer globaal gezien ook net wat meer tijd vereist in vergelijking met het gebruik van een traditionele friteuse. Dit gezegd hebbende kan je door gebruik te maken van een airfryer heel wat gezonder gerechten frituren of bereiden en ben je ook nog eens verzekerd van een werkelijk uitstekend gebruiksgemak. Alles bij elkaar gezien vormt het kopen van een airfryer dan ook ongetwijfeld een meerwaarde voor elke keuken!

Bekijk onze webshop voor de beste modellen!

Bekijk de top 10 beste airfryers van bol.com hier!

Bekijke de top 10 beste airfryers van Coolblue.nl hier!

Plaats een reactie

X