Hoe moet ik mijn airfryer voorverwarmen?

Er is door de jaren heen behoorlijk wat gezegd en geschreven over het al dan niet moeten voorverwarmen van je airfryer. De één vindt het overbodig terwijl de ander het net wel altijd doet. Niet alleen worden er vragen gesteld bij het al dan niet moeten voorverwarmen van je airfryer. Veel mensen vrezen ook dat dit wellicht niet zo eenvoudig mogelijk is. Laten we dat misverstand alvast maar meteen de wereld uit helpen. Het voorverwarmen van je airfryer is wel degelijk op een zeer eenvoudige manier mogelijk. Hoe je dat nu precies moet doen en waarom het wel degelijk interessant kan zijn om jouw airfryer te laten voorverwarmen ontdek je hier op deze pagina.

Bekijk het aanbod van airfryers in onze webshop!

Hoe kan je, je airfryer voorverwarmen?

Laat ons in eerste instantie maar meteen kijken naar de manier waarop je, je airfryer kan voorverwarmen. Door het volgen van het hieronder terug te vinden stappenplan zal je meteen kunnen vaststellen dat het voorverwarmen van je airfryer zeer eenvoudig mogelijk is.

  1. Zet de airfryer aan;
  2. Stel de airfryer in op de temperatuur die je wenst (bijvoorbeeld 180 graden);
  3. Start het programma op;
  4. Binnen amper twee à vier minuten is de airfryer op temperatuur;

Bovenstaand stappenplan maakt in één klap duidelijk dat het zeer eenvoudig mogelijk is om een airfryer voor te verwarmen. De exacte hoeveelheid aan tijd die nodig is om het toestel voorverwarmd te krijgen is uiteraard wel altijd afhankelijk van het merk of toestel die je gebruikt.

Je airfryer voorverwarmen met een programma

Voor verschillende airfryers geldt dat ze over een speciale functie beschikken voor wat het voorverwarmen betreft. Deze functie bevat een standaard temperatuur en baktijd om je airfryer mee voor te verwarmen. De temperatuur waarop dat gebeurt en de tijd die daarvoor is vereist kan zoals eerder aangegeven afhankelijk zijn van het model in kwestie. Dit kan in verschillende situaties ongelofelijk handig blijken te zijn. Wat bijvoorbeeld te denken van het moment waarop je een super hete airfryer nodig hebt? Dit om met name vlees meteen dicht te kunnen schroeien?

In dat geval komt deze optie werkelijk uitstekend van pas. Er zijn echter natuurlijk ook situaties waarin dit wat minder het geval is. Wat bijvoorbeeld te denken van het moment waarop je een bepaald gerecht wil maken die op een lagere temperatuur moet worden gebakken? Een voorbeeld hiervan kan bijvoorbeeld een lekkere cake zijn. Er zijn dus duidelijk zowel voor- als nadelen verbonden aan deze optie.

Een duidelijk signaal wanneer de ingestelde temperatuur is bereikt

Je hoeft in principe niet noodzakelijkerwijs gebruik te gaan maken van een dergelijk programma zoals hierboven aangegeven. Het is namelijk eveneens mogelijk om gewoon aandachtig te zijn voor het signaal dat door het merendeel van de airfryers wordt afgegeven op het ogenblik dat de ingestelde temperatuur is bereikt. Voor het merendeel van de airfryers geldt dat ze je in dat geval voorzien van een soort van notificatie. Dit kan bijvoorbeeld een eenvoudig piepgeluid zijn. Ook is het mogelijk dat er een icoontje zal worden opgelicht in een andere kleur. Ook hiervoor geldt dat de exacte mogelijkheden en de precieze werkwijze altijd afhankelijk zijn van het toestel in kwestie.

Is het nu wel of niet noodzakelijk om een airfryer voor te verwarmen?

Bovenstaande brengt ons uiteraard nog bij de absolute hamvraag van dit artikel. Is het nu namelijk wel of niet noodzakelijk om een airfryer voor te verwarmen? Eigenlijk niet. Met name het merk Philips heeft bijvoorbeeld reeds meermaals laten optekenen dat dit eigenlijk helemaal geen vereiste is. Dat is echter een stelling die vooral wordt ingegeven door het feit dat de Philips airfryers er om bekend staan over een groot vermogen te beschikken. Voor de Philips Airfryer XXL geldt bijvoorbeeld dat ze beschikt over een stevige 2225 watt motor. Voor het merendeel van de andere merken geldt dan weer dat hun motor het moet stellen met een vermogen van slechts tussen de 1700 & 1900 watt voor wat de XXL uitvoering betreft. Dit zorgt er voor dat je airfryer van het merk Philips aanzienlijk sneller op temperatuur zal zijn. Bovendien slaagt ze er ook in om de temperatuur veel langer vast te houden. Ook dat is natuurlijk van belang. Ondanks het feit dat een airfryer voorverwarmen dus eigenlijk in de praktijk geen vereiste is, is dit toch eigenlijk wel echt aan te raden. Vergelijk het een beetje met koken. Je legt het vlees dat je moet bakken toch ook niet in een koude, maar wel in een voorverwarmde pan? Toen je vroeger nog gebruik maakte van een traditionele friteuse deed je, je frietjes toch ook niet in koude olie? Ga je dus met andere woorden ook een airfryer gebruiken? Dan kan het dus zeker een aanrader zijn om je airfryer toch gewoon voor te verwarmen.

Bekijk de Philips Airfryer XXL hier!

Plaats een reactie

X