Welke friet voor in de Airfryer?

Welke friet voor in de airfryer?
Lekkerste frietjes maak je met een airfryer!

We vertellen wellicht niemand iets nieuws wanneer we zeggen dat wij mensen op z’n tijd wel houden van een lekkere portie friet. Veel mensen gaan daarvoor gewoon even naar de snackbar, maar tegenwoordig genieten veel gezinnen toch graag van lekker zelfgemaakte frietjes. Belangrijk daarbij is echter dat men kan rekenen op een goede kwaliteit. Dit betekent in principe dat er sprake moet zijn van enerzijds een heerlijk krokante buitenkant gecombineerd met een goede aardappel vanbinnen. Het thuis bakken van friet kan tegenwoordig hoe dan ook op een veel gezondere manier gebeuren dan vroeger. Dit uiteraard door het kopen van een Airfryer. Op deze manier zal je namelijk tot de conclusie komen dat je zonder toegevoegde vetten en oliën toch nog steeds kan genieten van een heerlijk bakje friet. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan vooral snel verder en kom alles te weten over de beste friet voor in jouw Airfryer.

Bekijk het aanbod van airfryers in onze webshop!

Welk soort friet is het meest geschikt voor in je Airfryer?

Laat ons om te beginnen even kijken naar het soort friet welke het meest geschikt is om in je Airfryer te doen. Wat dit betreft zal je kunnen vaststellen dat je tijdens een bezoek aan de supermarkt altijd over de keuze beschikt tussen twee verschillende soorten producten. Het gaat hierbij meer concreet om:

  1. Producten die zijn bestemd om te bakken in een frituurpan;
  2. Producten die zijn bestemd om te bakken in de oven;

Om hiertussen een keuze te kunnen maken moeten we vooral goed kijken naar de bakwijze. Wanneer we dat doen kunnen we vaststellen dat de oven de grootste gelijkenissen vertoont met de Airfryer. Dit betekent dat het altijd de beste keuze is om voor dergelijke producten te kiezen. In het bijzonder zorgt deze keuze er voor dat je bent verzekerd van een lekker krokante friet. Dat is iets waar je in andere gevallen mogelijks niet op zal kunnen rekenen. Dit in het geheel niet wanneer je kiest voor friet uit de diepvries. Dit kan je eindresultaat zomaar sterk negatief beïnvloeden.

Kies je beter voor dikke of voor dunne frieten?

De ene friet is de andere niet. Zoveel staat vast. In principe is het vooral zo dat we op vlak van dikte de vergelijking gaan maken tussen enerzijds de Vlaamse en anderzijds de Franse frietjes. Voor deze eerste geldt dat ze zich kenmerken door een krokante buitenkant samen met een vrij aanzienlijke dikte. Voor de Franse frietjes geldt voornamelijk dat ze vrij dun zijn van textuur. Ook deze zijn echter als behoorlijk knapperig te omschrijven. In eerste instantie lijkt het eigenlijk niet zoveel uit te maken hoe dik je frietjes zijn die je in de Airfryer gaat stoppen, maar dan mis je toch een belangrijk punt.

Het is namelijk zo dat de dikte van de friet bepalend zal zijn voor de snelheid waarmee je ze kan bakken. Dit betekent concreet dat dunne frietjes over het algemeen als populairder en interessanter worden beschouwd voor in de Airfryer. In vergelijking met exemplaren die over een grotere dikte beschikken zijn ze dan ook doorgaans opvallend sneller klaar. Heb je dus met andere woorden niet zoveel tijd voor handen om een lekkere portie friet klaar te maken? Dan zal je er zeker de voorkeur aan willen geven om gebruik te gaan maken van dunne(re) frietjes.

Speciale frietjes voor in de Airfryer kopen?

Het spreekt voor zich dat de populariteit van de Airfryer door de jaren heen aanzienlijk is toegenomen. Deze toegenomen populariteit heeft er voor gezorgd dat verschillende merken zich ook specifiek zijn gaan richten op het aanbieden van producten die zich het beste lenen om gebruikt te worden in de Airfryer. Eén van deze artikelen zijn de producten die door het merk Aviko op de markt zijn gebracht. Zij hebben hun producten dan ook steevast geselecteerd aan de hand van het eindresultaat dat men kan bekomen in de Airfryer. Wat betekent dit nu concreet? Zeer eenvoudig. Dit betekent onder meer dat je bij het bakken van friet in je Airfryer kan rekenen op:

  1. De frietjes worden in je toestel zo knapperig zoals jij dat wil;
  2. Je kan rekenen op een zeer korte bereidingstijd;

Bovenstaande voordelen zijn uiteraard precies degene waar jij op wil kunnen rekenen wanneer je graag met jouw Airfryer aan de slag wil gaan voor het bakken van de lekkerste frietjes. Ben je op zoek naar een meer voordeliger alternatief? Dan zou je eventueel ook nog de producten van Liddl kunnen overwegen. In het merendeel van de gevallen is er hierbij sprake van Ovenfriet die grote gelijkenissen vertoont met de Franse frietjes. Hun dunne, knapperige textuur zorgt er voor dat je er ongetwijfeld van zal weten te genieten.

Bekijk het aanbod van airfryers in onze webshop!

Plaats een reactie

X