Wat kan je met een airfryer doen?

Indien je er voor hebt gekozen om een Airfryer te kopen spreekt het voor zich dat je graag tot in detail zal willen weten welke gerechten je daarmee allemaal klaar kan maken. Nog steeds denken veel mensen dat het gebruik van dit toestel zich eigenlijk voornamelijk beperkt tot het bakken van frietjes of bijvoorbeeld het bakken van aperitiefhapjes. Dat is zeker niet correct. Op het ogenblik dat je er voor kiest om een Airfryer te kopen zal je dan ook al snel tot de conclusie komen dat je er de meest uiteenlopende gerechtjes in klaar kan maken. Zou jij hier graag meer over te weten willen komen? Dan is het zeker aan te raden om de hieronder terug te vinden informatie door te nemen.

Bekijk het aanbod van airfryers in onze webshop!

Frietjes bakken in de Airfryer

In eerste instantie is het natuurlijk wel degelijk gewoon mogelijk om frietjes te bakken in de Airfryer. Het kan hierbij zowel gaan om verse frietjes als om exemplaren die afkomstig zijn uit de koeling of de vriezer. Je kan uiteraard volledig zelf bepalen op welke manier je, je frietjes gaat bakken. Veel mensen geven er op dit vlak wel de voorkeur aan om gebruik te maken van frietjes uit de koeling waar een beetje olie doorheen wordt geroerd. Vervolgens zullen de frietjes na ongeveer 15 minuten bakken op 180 graden klaar zijn voor consumptie. Inmiddels hebben verschillende merken er voor gekozen om ook frietjes op de markt te brengen die speciaal zijn geproduceerd voor gebruik in een Airfryer. Deze frietjes garanderen je het beste eindresultaat en zijn bovendien ook nog sneller klaar.

Wat kan je met een airfryer doen vleesgerechten

Vleesgerechten bereiden in de Airfryer

Heel veel mensen kiezen er na het kopen van een Airfryer eveneens voor om er hun vleesgerechten in klaar te maken. Dit kan je eigenlijk een beetje vergelijken met de barbecue of de grill. Het bereiden van een lekkere karbonade is bijvoorbeeld inmiddels een ware klassieker geworden. Dit is echt zeer eenvoudig mogelijk in de Airfryer. Je brengt ze in eerste instantie lekker op smaak met een beetje marinade of bijvoorbeeld zout en peper. Vervolgens dien je ze voor het bakken goed droog te deppen. Vervolgens kan ze meteen de Airfryer in. De hoeveelheid aan tijd die is vereist om ze te kunnen bakken is vergelijkbaar met de tijd dat het vlees bijvoorbeeld op de barbecue door zou moeten brengen. Voor een biefstuk geldt bijvoorbeeld dat ze in amper 8 minuten tijd op 180 graden klaar is voor gebruik. Braadworsten die op dezelfde temperatuur worden gebakken zijn doorgaans klaar in ongeveer 10 minuten. In ieder geval, ook het bakken van al je vleesgerechten behoort zeker tot de mogelijkheden met dit razend handige toestel!

Groenten? Ook die kunnen de Airfryer in!

Ook voor verschillende groenten geldt dat ze zonder probleem in de Airfryer kunnen worden gestopt. Het gaat hierbij niet alleen om bloemkool die je er in kan roosteren, maar ook om bijvoorbeeld bieten en broccoli. Je moet er wel rekening mee houden dat je bakt met hete lucht. Dit betekent dat je er aandachtig voor moet zijn dat niet alle groenten zomaar gebakken kunnen worden. Mais grillen is echter bijvoorbeeld wel terug perfect mogelijk. Dit geldt overigens ook voor het grillen van aubergine en courgetten.

Vleesvervangers? Ook die kunnen de airfryer in!

Heel wat mensen kiezen er tegenwoordig bewust voor om vleesvervangers te integreren in hun maaltijden. Het gaat hierbij dan onder meer om zaken zoals:

  • Kaasburgers;
  • Falafel;

Dergelijke zaken kunnen zonder probleem in de Airfryer worden klaargemaakt. Deze gerechtjes staan er om bekend vaak een doorn in het oog te zijn wanneer je ze wenst te bakken in de pan. Dan vallen ze namelijk uit elkaar of gaan ze stuk. Dat probleem heb je niet wanneer je gebruik gaat maken van een heteluchtfriteuse. Wel wordt het aangeraden om eerst even de burgers in te sprayen met een beetje olie. Dit komt het eindresultaat namelijk doorgaans alleen maar ten goede. Voor burgers geldt dat ze ongeveer een minuutje of 10 in de Airfryer stoppen voldoende is om tot een uitstekend eindresultaat te kunnen komen.

Afbakbroodjes, een groot succes in de Airfryer

Niets is zo eenvoudig als het bakken van een afbakbroodje. Wanneer je deze in huis hebt kan je altijd in een handomdraai een lekkere, kleine hap klaarmaken. Het bakken van een afbakbroodje in de Airfryer is eigenlijk altijd een groot succes. Opvallend daarbij is dat afbakbroodjes veel minder tijd nodig hebben in de Airfryer. Daar waar ze in de oven mogelijks gedurende 6 à 8 minuten moeten bakken is dat in dit handige toestel vaak slechts ongeveer de helft. Even gedurende 4 minuten het broodje laten bakken op een temperatuur van 180 graden kan dan ook voldoende zijn. In ieder geval mag het duidelijk zijn, met behulp van dit handige apparaat is het mogelijk om de meest uiteenlopende gerechten klaar te maken. Dat bovendien ook nog eens in een handomdraai.

Bekijk het aanbod van airfryers in onze webshop!

Plaats een reactie

X